Ημέρα μνήμης για τις ΗΠΑ (vid)

Υπό τις απειλές του πάστορα Τέρι Τζόουνς, ο οποίος απειλούσε να κάψει το Κοράνι σε ένδειξη μνήμης των νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου, πρόκειται να τιμήσουν τα θύματα των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά την ένατη επέτειο.


Στην επίσημη τελετή που θα λάβει χώρα στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να διαβαστούν τα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν στη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει ποτέ σημειωθεί. Το παρών θα δώσει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν. Σε όλους τους ναούς της Νέας Υόρκης οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα στις 08:46 (τοπική ώρα), ώρα που το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στους Δίδυμους Πύργους.

Στο μεταξύ, πολλές θα είναι και οι διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπέρ και κατά της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους σε μουσουλμανικό κέντρο κοντά στο Σημείο Μηδέν, ενώ ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, που η κόρη του αποκάλεσε τρελό, έχει θέσει σε επιφυλακή την Interpol και το Πεντάγωνο. Έχοντας προκαλέσει την οργή του αραβικού κόσμου, ο πάστορας πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον ιμάμη που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο του τεμένους.
Ομπάμα: Σε πόλεμο με την Αλ Κάιντα, όχι με το Ισλάμ
Ενόψει της μαύρης επετείου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τους Αμερικανούς να επιδείξουν θρησκευτική ανοχή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έθνος.
"Δεν πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας κατά του άλλου. Μπορεί να καλούμε το Θεό με διαφορετικά ονόματα αλλά είμαστε ένα έθνος. Πρέπει να ξέρουμε τους εχθρούς μας και ο εχθρός δεν είναι το Ισλάμ αλλά η Αλ Κάιντα" τόνισε.
Σε ό,τι αφορά στα σχέδια του πάστορα Τζόουνς να κάψει το Κοράνι σημείωσε ότι αποτελεί μία "αντιαμερικανική συμπεριφορά" και προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εθνική ασφάλεια.

The world remembers September 11th

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σημείο Μηδέν
Κρατώντας κεριά, δύο περίπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο ΣημείοΜηδέν για να υποστηρίξουν την κατασκευή τζαμιού σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους Μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.
"Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα", είπε η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Το σημαντικό εδώ στη Νέα Υόρκη δεν είναι αυτή η ιστορία του τζαμιού, αλλά η άνοδος της ισλαμοφοβίας", τόνισε η Ρεμπέκα Βιλκόμερσον, διευθύντρια της οργάνωσης Jewish Voices for Peace.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...