«Όνειρό μου ο Άρης»


Επί παντός επιστητού για τον Άρη -τον οποίο και χαρακτήρισε ως παιδικό του όνειρο- μίλησε ο Κώστας Καζναφέρης. Τι είπε για τον ίδιο, την ομάδα, αλλά και τους στόχους αυτής.

Ο Καζναφέρης μίλησε στην εφημερίδα «SUPER ARIS». Αναλυτικά:
«Η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός παιδικού μου ονείρου. Κάθε πιτσιρικάς όταν ξεκινάει να παίζει ποδόσφαιρο, κοιμάται και ξυπνάει με τη σκέψη πως κάποια μέρα θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.

Πριν από λίγους μήνες είδα το όνειρο αυτό να πραγματοποιείται και το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι αισθάνομαι ευλογημένος από τον Θεό, που μου δίνεται η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα αυτής της ομάδας…»
- … Και μάλιστα, σε μια περίοδο που οι βλέψεις και οι φιλοδοξίες της, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι μεγάλες.
«Πράγματι, το ξεκίνημα που κάναμε ήταν ιδανικό και μακάρι να συνεχίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οι δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις και η είσοδός μας στους ομίλους του Europa League μάς έδωσαν τρομερή ώθηση σαν ομάδα, τόσο από αγωνιστικής, όσο και από ψυχολογικής πλευράς. Πλέον, απλώνεται μπροστά μας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για διάκριση, που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη».
- Αν και η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν τη «μισή» χρονιά της δίχως καλά-καλά να προλάβει ο ένας παίκτης να γνωριστεί με τον άλλον, αντεπεξήλθε. Αναμφίβολα, κάτι σημαίνει αυτό.
«Σίγουρα σημαίνει κάτι. Ότι ο φετινός ΑΡΗΣ και μεγάλες δυνατότητες διαθέτει και μεγάλη θέληση να πετύχει. Οι πάντες -από τον πιο παλιό ως τον πιο καινούριο στην ομάδα- κατανοώντας πόσο σημαντική για ολόκληρο τον σύλλογο θα ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, κάναμε και στα τέσσερα παιχνίδια πραγματική κατάθεση ψυχής, αποκλείοντας μάλιστα αντιπάλους πολύ πιο έτοιμους αγωνιστικά εκείνη την εποχή από εμάς».
- Τις αμέσως επόμενες μέρες, το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι έτοιμο και πάλι να ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές στα ματς του πρωταθλήματος και της Ευρώπης…
«Πιστέψτε με, και εμείς οι ίδιοι περιμένουμε να ζήσουμε αυτές ακριβώς τις στιγμές, όσο τίποτε άλλο… Πραγματικά, δεν ξέρω τι ακριβώς να πω για το πώς νιώθω προσωπικά, βιώνοντας αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν είναι υπερβολή αν έλεγα ότι έχω μείνει άφωνος από όλα όσα έχω δει μέχρι τώρα να συμβαίνουν στο γήπεδό μας.
Νομίζω πως αντίστοιχη ατμόσφαιρα πολύ δύσκολα συναντάς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πρόσφατα αφιερώματα πολλών ΜΜΕ του εξωτερικού, άλλωστε, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό».
- Αλήθεια, τι σημαίνει για έναν παίκτη να ξέρει ότι θα αγωνίζεται πάντα σε τέτοια ατμόσφαιρα; Και μόνο το γεγονός αυτό, δεν του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθει στον ΑΡΗ;
«Πρώτα και πάνω από όλα, αγωνιζόμενος σε τέτοια ατμόσφαιρα νιώθεις τεράστια χαρά. Σε κάνει να αισθάνεσαι τιμή και υπερηφάνεια το να έχεις έναν τέτοιο κόσμο από πίσω σου. Είναι η απόλυτη εκπλήρωση του ποδοσφαιρικού ονείρου κάθε παίκτη.
Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, το κίνητρο που δημιουργεί σε κάποιον αθλητή ως προς την τελική του επιλογή, είναι με μία λέξη τεράστιο… Από τη στιγμή που μου ανακοινώθηκε το ενδιαφέρον του ΑΡΗ, σταμάτησαν για μένα τα πάντα… Δεύτερη σκέψη, δεν υπήρξε… Το μόνο που έβλεπα ήταν τον εαυτό μου να φοράει τα κιτρινόμαυρα…»
- Ξέρεις, χρωστάμε κάτι σε αυτούς που αντιμετωπίζουμε το Σάββατο…
«Δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος φίλαθλος εκείνη τη μέρα, που βλέποντας να μαζεύεται και να κατεβαίνει 30.000 κόσμος στην Αθήνα, δεν υποστήριζε τον ΑΡΗ. Ήταν πραγματικά κρίμα που όλη αυτή η φανταστική γιορτή που δημιούργησε ο Λαός του ΑΡΗ, δεν συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του τροπαίου.
Παρ’ όλα αυτά, το Σάββατο έχουμε να δώσουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτε άλλο από το να κερδίσουμε. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ θα παίξουμε και σε ένα γήπεδο που θα “βράζει” υπέρ μας.
Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα ότι το «Βικελίδης» θα είναι και φέτος ένα απόρθητο φρούριο…».
- Γνωρίζουμε ότι στο έχουν ρωτήσει πολλοί αυτό και καταλαβαίνουμε ότι από κάποια στιγμή και μετά, γίνεται και κουραστικό. Όμως, έχεις καμιά σχέση με τον πρώην διαιτητή;
«(Γελάει) Πράγματι, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη με έχει ρωτήσει γι’ αυτό! Πιστεύω πως η συνωνυμία αυτή θα με ακολουθεί και θα με… στοιχειώνει για πάντα. Όχι, δεν έχω καμία απολύτως σχέση μαζί του και η απόδειξη, μάλιστα, είναι η διαφορά που έχουμε στο γράμμα. Το δικό μου επίθετο γράφεται με “ζ”, ενώ το δικό του με “σ”…»
- Πάντως, δεν είναι μόνο αυτό που μας… μπερδεύει σε εσένα, αλλά και η κλασική σου θέση. Ποια είναι τελικά;
«Είναι αλήθεια ότι στάνταρ θέση δεν έχω. Παίζω πότε σαν δεξί χαφ, πότε σαν αριστερό και πότε σαν αμυντικός μέσος. Αυτό μπορεί να είναι καλό για έναν προπονητή, αλλά… μάλλον κακό για μένα!»
- Τι γράφει το τατουάζ που έχεις στο χέρι σου;
«”No Compromise”, που στα ελληνικά σημαίνει “Μη Συμβιβάζεσαι”. Είναι μια στάση ζωής για μένα. Το έκανα με αφορμή αυτά που πέρασα από κάποιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θέλω να επεκταθώ, όμως, πολύ σ’ αυτό, γιατί… “θα βάλω φωτιά” σε πολύ κόσμο».
- Μάθε τότε ότι βρίσκεσαι στον… κατάλληλο σύλλογο. Τον μοναδικό πραγματικά αρσενικό και ασυμβίβαστο αυτής της χώρας…
«Το γνωρίζω… Σας ευχαριστώ για τη στήριξη που παρέχετε στην ομάδα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να πανηγυρίσουμε μαζί μεγάλες στιγμές…»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...