Ομάδα θανάτου


Δώδεκα Αμερικανοί στρατιώτες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματικές και απεχθείς ενέργειες, από δολοφονίες αμάχων μέχρι τη διατήρηση μελών από άψυχα σώματα ως τρόπαια πολέμου, τις οποίες και διέπραξαν στο Αφγανιστάν μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Μαρτίου.
Σε πέντε στρατιώτες έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για τη δολοφονία τριών Αφγανών αμάχων από τον Ιούνιο, ενώ άλλοι επτά θεωρούνται ύποπτοι για προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών ενεργειών.

Σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα οι αδίστακτοι στρατιώτες πέταγαν χειροβομβίδες και προέτασσαν τα όπλα τους σε άμαχους πολίτες. Έπειτα σκύλευαν τα πτώματά τους και κράταγαν ως λάφυρα διάφορα μέλη των σωμάτων όπως πόδια, δόντια ενώ ένας κράτησε μέχρι και ένα κρανίο.
Παράλληλα, έκαναν χρήση παράνομων ουσιών ενώ δε δίστασαν να ξυλοκοπήσουν έναν στρατιώτη της ομάδας τους ο οποίος σκόπευε να μαρτυρήσει τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
Οι στρατιώτες του πυροβολικού από την 5η Ταξιαρχία, ανήκουν σε μονάδα που έχει έδρα την Ουάσινγκτον και εστάλησαν στην επαρχία Κανταχάρ πριν από ένα χρόνο.
"Κατηγορίες όπως αυτές είναι πολύ σοβαρές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Μόρελ. "Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν αυτές οι κατηγορίες δεν αποδειχθούν, αυτό δεν θα βοηθήσει. Δεν βοηθά την εικόνα των δυνάμεών μας σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Οι κατηγορίες θα πρέπει να αποδειχθούν, αλλά είναι "πέρα από κάθε αμφιβολία σοβαρές", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν τελικά αποδειχθούν αβάσιμες έχουν προκαλέσει ζημιά στην εικόνα και την υπόληψη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...