Χωρίς εφημερίδες οι εισαγγελίες της χώρας


Χωρίς εφημερίδες… λόγω οικονομικής κρίσης εξακολουθούν να είναι οι μεγάλες εισαγγελίες της χώρας.

Παρότι έχουν περάσει περισσότερες από 70 ημέρες από τότε που εστάλη και επίσημο αίτημα από τον Άρειο Πάγο προς τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, προκειμένου να συνεχιστεί η προμήθεια του ημερήσιου Τύπου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν ακόμη και η παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδης, κατανοώντας την ανάγκη να ενημερώνονται οι εισαγγελικοί λειτουργοί για τα θέματα της επικαιρότητας και να προχωρούν άμεσα σε αυτεπάγγελτες ενέργειες.

Στο έγγραφο που απεστάλη από την ηγεσία του Αρείου Πάγου προς τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας τονίζεται πως ο ημερήσιος Τύπος είναι σημαντικό εργαλείο για την άσκηση του εισαγγελικού λειτουργήματος και η συνέχιση της διανομής του στα εισαγγελικά γραφεία απαραίτητη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Ο ημερήσιος Τύπος αποτελεί σοβαρή πηγή πληροφοριών με βάση τις οποίες οι εισαγγελικές Αρχές προβαίνουν σε αυτεπάγγελτες ενέργειες (παραγγελίες προς Αστυνομικές Αρχές, επείγουσες προκαταρκτικές εξετάσεις, κ.λπ.) για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Ο Τύπος είναι «απαραίτητο εργαλείο για την έγκαιρη και αποτελεσματική άσκηση του εισαγγελικού λειτουργήματος και για τον λόγο αυτό ορίζεται στις μεγάλες εισαγγελίες ειδικός εισαγγελικός λειτουργός για την ανάγνωση των εφημερίδων και την επισήμανση των ειδήσεων που έχουν ενδιαφέρον». Και καταλήγουν οι δικαστικοί λειτουργοί: «Θεωρούμε ότι η δυσχέρεια που θα επιφέρει το σχεδιαζόμενο μέτρο στην άσκηση του λειτουργήματός μας θα είναι δυσανάλογη σε σχέση με το οικονομικό όφελος του Δημοσίου».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...