Κατασχέθηκαν ακατάλληλα οπωροκηπευτικά

Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων φρούτων και λαχανικών εντόπισαν το πρωί σε υπόγεια αποθήκη επί της οδού Σαπφούς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
Τα προϊόντα, που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίων στο κέντρο της πόλης, κρίθηκαν άκρως ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία.

Ο χώρος φύλαξής τους δεν πληρούσε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, ενώ πολλά από αυτά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είχαν αρχίσει να αλλοιώνονται.


Όλες οι ποσότητες των οπωροκηπευτικών κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

«Εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι χειρίστης ποιότητας και θα οδηγηθούν προς καταστροφή αφού είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αθηναίων, Στέλιος Κρασσάς. «Είμαστε στην πηγή του παραεμπορίου. Προσπαθούμε με τρεις και τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα να το καταπολεμήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ευελπιστώντας το καλύτερο για την πόλη μας». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...