Πόλεμος νεύρων


Η εταιρία "VERO" συμφερόντων του ελληνικού ομίλου Βερόπουλος κατέθεσε ένσταση στο υπουργείο Οικονομίας της ΠΓΔΜ, κατά της πρόσφατης απόφασης της αγορανομίας για την αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες του
καταστήματος παιχνιδιών "Jumbo", στα Σκόπια.
Πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι καθώς το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι σε κάποια προϊόντα του αναφερόμενου καταστήματος δεν υπήρχαν ετικέτες περιγραφής στην σλαβομακεδονική γλώσσα, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, κάτι όμως το οποίο η εταιρία δεν αποδέχεται πως συμβαίνει.
Η επικεφαλής της αγορανομίας της ΠΓΔΜ, Ελιζαμπέτα Τσινγκάροφσκα, υποστήριξε ότι μετά το δεύτερο έλεγχο που πραγματοποίησε η υπηρεσία διαπιστώθηκαν παρατυπίες. Έσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει ότι η αγορανομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια του νόμου πριν λάβει την απόφαση για προσωρινή απαγόρευση δραστηριότητας του καταστήματος παιχνιδιών.
Ωστόσο η εταιρία "VERO" σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι όλα τα προϊόντα στο κατάστημα "Jumbo", φέρουν ετικέτες στην σλαβομακεδονική γλώσσα, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία βάση για την απόφαση αυτή της αγορανομίας.
Μάλιστα προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση πως η αγορανομία λειτούργησε υπό την πίεση συγκεκριμένων ΜΜΕ των Σκοπίων και πως με την απόφασή της αυτή πλήττεται η εικόνα μίας επιτυχημένης επιχείρησης, όπως αυτής του "VERO".
Να σημειωθεί πως το κατάστημα λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο "Vero Center", το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, σε επένδυση η οποία άγγιξε τα 36 εκατ. ευρώ.
Στο εμπορικό κέντρο, στεγάζεται μεγάλο Σούπερ-Μάρκετ του Ομίλου Βερόπουλος, καθώς και εταιρίες λιανικού εμπορίου, ένδυσης και αξεσουάρ, ενώ μεγάλο χώρο καταλαμβάνει και το κατάστημα με παιδικά παιχνίδια από την εταιρία "Jumbo".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...