Tης αμύνης τα παιδιά!


Με… συνταγή Ρεχάγκελ μπροστά από την εστία του Σηφάκη, η Εθνική Ελλάδος διόρθωσε την… ανορθογραφία της Γεωργίας και με το 0-0 κόντρα στην Κροατία έφυγε αλώβητη από το Ζάγκρεμπ.
Έτσι έπαιξεΜε 4-2-3-1 και το... τέταρτο διαφορετικό σύστημα που παρουσιάζει ο Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια ο Σηφάκης, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Τζαβέλλας, και στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος. Τα δυο αμυντικά χαφ οι Τζιόλης, Κατσουράνης, με την τριπλέτα, Τοροσίδης στα δεξιά, Σαμαράς στα αριστερά και Καραγκούνης στο κέντρο, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Σαλπιγγίδης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως αρκετές φορές Σαμαράς και Καραγκούνης άλλαξαν ρόλους.

Χωρίς λύσειςΟ Μπίλιτς ανησυχούσε για τους αμυντικούς προσανατολισμούς της Εθνικής, όλες αυτές τις μέρες αναζητούσε λύσεις, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του στο α' μέρος ήταν... απογοητευτική. Ο Μόντριτς εκτός από το πρώτο πεντάλεπτο που ήταν ορεξάτος και πήγε να δημιουργήσει κινδύνους στην υπόλοιπη διάρκεια... εξαφανίστηκε, όπως πολλές δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι Κράνιτσαρ, Πράνιτς. Όσο για τους δυο επιθετικούς, Πέτριτς, Όλιτς τα βρήκαν «μπαστούνια», αφού οι Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος είχαν εξαιρετικές τοποθετήσεις και δεν άφησαν την εστία του Σηφάκη.
Το σύστημα του Σάντος, οι αλληλοκαλύψεις των διεθνών, αλλά και οι γρήγορες επιστροφές ήταν τα κύρια στοιχεία που κράτησαν τους Κροάτες... εκτός ελληνικής περιοχής και η μοναδική καλή φάση του ημιχρόνου ήταν το σουτ του Σαμαρά στο 19', αλλά το φάλτσο που έβαλε δεν ήταν αρκετό για να την στείλει στα δίχτυα.

Η άσχημη παρουσία του Πέτριτς ανάγκασε τον Μπίλιτς να τον αποσύρει και ο Γέλαβιτς πήρε τη θέση του με σκοπό να ζωηρέψει την επίθεση της Κροατίας. Με το... καλημέρα οι διεθνείς μας τον αισθάνθηκαν, όμως το υπέροχο πλασέ του που κατέληξε στα δίχτυα δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ. Γκολ όμως δεν πανηγύρισε ούτε η Εθνική μας στο 49' αφού η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη δεν μέτρησε, αφού νωρίτερα ο Τοροσίδης είχε χρεωθεί οφσάιντ.
Η είσοδος πάντως του Ράκιτιτς έδωσε στην Κροατία ρυθμό, οι γηπεδούχοι κατάφερναν να βρουν διαδρόμους και το σουτ του μέσου της Σάλκε ήρθε να δηλώσει πως η ομάδα του θα ήταν διαφορετική στην επανάληψη. Ο Μόντρις συνέχισε να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Κροατίας, ωστόσο η συμπαγής ελληνική άμυνα δεν έδινε πολλά περιθώρια. Ο Σάντος πάντως είχε την ατυχία να δει τον Σαλπιγγίδη να αποχωρεί στο 59' λόγω τραυματισμού και ο Γκέκας ήταν η επιλογή του για την επίθεση. Μάλιστα, στο 70' φρέσκαρε και την μεσαία γραμμή με τον Καραγκούνη να δίνει την θέση του στον Νίνη.
Ξέσπασμα χωρίς... απειλή!Στο τελευταίο τέταρτο η Κροατία τα έπαιξε όλα για όλα, ο Μπίλιτς γέμισε την επίθεση με τον Εντουάρντο  και όλοι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά από το κέντρο. Η άμυνα κράταγε, και οι Κροάτες προσπάθησαν με δυο ευκαιρίες να πάρουν το ματς. Ωστόσο, ο φορ της Κροατίας δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Παπασταθόπουλο να κρατά στις καθυστερήσεις τα χαμόγελα και την ηρεμία στην Εθνική μας.

MAN OF THE MATCH:Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά τον τίτλου του πιο φορμαρισμένου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο αμυντικός της Μίλαν ήταν εξαιρετικός, με ιδανικές τοποθετήσεις, αναγκάζοντας τον Μπίλιτς να αντικαταστήσει τον Όλιτς. Πολύ καλή συνεργασία με τον Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στάθηκε παλικαρίσια με εξαιρετικές επεμβάσεις στο τελευταίο τέταρτο, όταν πίεζαν αρκετά την εστία του Σηφάκη. Στην πιο δύσκολη στιγμή, στο 94' ο «Πάπα» έσωσε από βέβαια παραβίαση, αφού το σουτ του Εντουάρντο βρήκε πάνω στην προβολή του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκο Κράνιτσαρ αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Κροατίας, ο Πέτριτς έναν από τους πιο επικίνδυνους φορ στην Ευρώπη, ωστόσο στο ματς με την Εθνική μας... έλαμψαν δια της απουσίας τους. Απογοητευτικοί οι δυο ποδοσφαιριστές, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Σηφάκη. Ο πρώτος «κόλλησε» στο κέντρο, δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και δεν είχε εμπνεύσεις, ενώ το γεγονός πως ο Μπίλιτς απέσυρε τον Πέτριτς στο 46' μαρτυρά την εικόνα του μέσα στο γήπεδο.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φερνάντο Σάντος τοποθέτησε σωστά τους παίκτες του, και αυτοί ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του. Τα δυο αμυντικά χαφ, Κατσουράνης, Τζιόλης ήταν εξαιρετικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, έκλεισαν κάθε διάδρομο στους Κροάτες και βοήθησαν αρκετά στο να μειωθούν οι απειλές. Πολύ καλή δουλειά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, όπου κράτησε... μακριά από τον Σηφάκη τους Πέτριτς, Όλιτς
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Κλάους Μπο Λάρσεν οποίος δεν έπαιξε ούτε για μια στιγμή έδρα, και με την εμπειρία του δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο. Ο Δανός δεν άφησε ατιμώρητα τα σκληρά μαρκαρίσματα, και σε δυο φάσεις όταν Τοροσίδης και Εντουάρντο έπεσαν μέσα στην περιοχή δεν έδωσε πέναλτι, με τον Έλληνα αμυντικό μάλιστα να παίρνει την κίτρινη κάρτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...