Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις


«Κοινό μέτωπο πάλης» παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).


«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα άρνησης και απειθαρχίας να μην πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Την κρίση να την πληρώσουν τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι σπουδαστές, οι αγρότες, η νεολαία μπορούν να παλέψουν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρος.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης και πήραν τον λόγο, εκ μέρους της ΠΑΣΥ, ο Βαγγέλης Μπούτας και της ΠΑΣΕΒΕ ο Γεράσιμος Χιόνης, η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και το μέλος της Γραμματείας του ΜΑΣ, Δημήτρης Παρασκευάς.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι «ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συνηγόρησαν να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές» και κατήγγειλαν τη στάση των «συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών».

Παράλληλα, αναφέρθηκαν σε βασικά σημεία του διεκδικητικού πλαισίου των παραπάνω οργανώσεων κατά το επόμενο διάστημα, με κεντρικά αιτήματα «την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών» και του «μνημονίου», τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και την προστασία χαμηλόμισθων.

«Με μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στην καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, τα κόμματα που τα υπηρετούν και την Ε.Ε., καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, σε αγώνα επιβίωσης, σε αγώνα για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας» τονίζεται στο σχετικό πλαίσιο δράσης, που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Οι ομιλητές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και οι άλλες οργανώσεις, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα η δράση τους θα κλιμακωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Σεπτεμβρίου, στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...