Ένα γλυκάκι για να γλύφετε τα δάκτυλα σας, σας προτείνει σήμερα το cosmo.gr και δεν είναι άλλο από το γνωστό μας ραβανί, αλλά με μια μικρή παραλλαγή που ακούει στο όνομα σοκολάτα!
2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βιτάμ
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος 5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σιρόπι
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού και ένα στημένο πορτοκάλι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα και τις βανίλιες. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους ενώ τα ασπράδια τα αφήνουμε και τα χτυπάμε ξεχωριστά για να γίνουν μαρέγκα (για την επιτυχία της μαρέγκας, σας προτείνω μια μύτη από κουταλάκι του γλυκού αλάτι). Στη συνέχεια ενώνουμε τα μίγματα ρίχνοντας εναλλάξ το καθένα με αργές κινήσεις.
Βάζουμε το τελικό μίγμα σ΄ ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα να βράσουν για πέντε λεπτά και σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με νερό που βράζει και από πάνω τοποθετείτε ένα πιατάκι)λιώνουμε την κουβερτούρα.
Μόλις το ραβανί μισοκρυώσει , περιχύνουμε την σοκολάτα και στη συνέχεια σιγά-σιγά και λίγο-λίγο το σιρόπι και προσπαθούμε να πάει παντού.
Το ραβανί σας είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!