Πλημμύρες και προβλήματα από τη μπόρα


Η ισχυρή μπόρα που έπληξε την Αττική αλλά και περιοχές του Ιονίου, την κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και πλημμύρες σε Κόρινθο και Τρίκαλα.
Από τις 4 και μισή η οδός Πειραιώς έκλεισε, από το ύψος της οδού Π.Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού στο οδόστρωμα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για τα οποία είχε προειδοποιήσει έγκαιρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, άρχισαν να πλήττουν από το μεσημέρι σχεδόν το σύνολο της χώρας, ωστόσο μέχρι τις 4 και μισή το απόγευμα, τα πιο έντονα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί σε Τρίκαλα και Κόρινθο.
Κομμένη η εθνική
Από παρακαμπτήριους οδούς διεξάγεται, αυτή την ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων, που κινούνται στην Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο ύψος του εργοστασίου ΔΑΚΑΡ από υπερχείλιση του Νεοχωρίτη ποταμού.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Τρικάλων Ευάγγελο Μάμαλη, οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κατοικίες που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Οιχαλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.
Στην Εθνική Οδό, δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα τροχόσπιτο που είχε βγει από το δρόμο και είχε κολλήσει στη λάσπη.
Στο σημείο η στάθμη των νερών στο δρόμο ήταν υψηλή, λόγω της υπερχείλισης του Νεοχωτίτη ποταμού.
Και στην Κόρινθο, ιδιαίτερα στο Δήμο Λέχαιου, η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για πλημμύρες σε δρόμους, όπου τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, καθώς υπερχείλισαν χείμαρροι.
Πολλά σπίτια και καταστήματα του οικισμού έχουν πλημμυρίσει, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής κάνουν απάντληση υδάτων από υπόγεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...