Η αντιπολίτευση για την ομιλία του πρωθυπουργού


Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε το Σάββατο (11/9) ο πρωθυπουργός για την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε:


“Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να “βαπτίζει” κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων “πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, τα λουκέτα των επιχειρήσεων “ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” και την ύφεση και την ανεργία “όραμα για την ανάπτυξη.

Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της".


Ο Συνασπισμός με ανακοίνωση του, σχολίασε:

"Η υλοποίηση της  πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας.

Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο. Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα."


Από την άλλη, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε:

“Έκθεση στείρων ιδεών. Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...