«Μπορεί με Μπαρτσελόνα...»

Αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη εμφανίστηκε μιλώντας στο... gazzetta.gr ο Αλιόσα Ασάνοβιτς. Τι είπε για το παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία αλλά και για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Ο βοηθός του Σλάβεν Μπίλιτς στην Εθνική Κροατίας και παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στο gazzetta.gr. Εξήγησε το πώς προήλθε το χθεσινό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα μίλησε για τον Παναθηναϊκό αλλά και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. 
Αναλυτικά η συνέντευξή του.
Κύριε Ασάνοβιτς, καλησπέρα από την Αθήνα. Ένα σχόλιό σας για το χθεσινό παιχνίδι.

«Καλησπέρα σας. Στο χθεσινό παιχνίδι χάσαμε δύο βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, μια και η Ελλάδα έπαιξε αρκετά καλά.
Έκλεισε τους χώρους και είχε εξαιρετική απόδοση στην άμυνα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δική μας "ανικανότητα" να σκοράρουμε οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν βρήκαμε λύσεις στο σκοράρισμα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει να βάλεις γκολ. Εμείς δεν το καταφέραμε και έτσι ήρθε η ισοπαλία. Παίξαμε καλύτερα, προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε».
Ο Σλάβεν Μπίλιτς έκανε λόγο πριν από το ματς ότι και η ισοπαλία δεν είναι άσχημη για την ομάδα σας. Συμφωνείτε με αυτό;
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Παίξαμε στην έδρα μας και έπρεπε να νικήσουμε. Ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Βάσει εικόνας του ματς η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα.
Αν δεν σκοράρεις, δεν νικάς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα και κατάφερε να πάρει τον έναν βαθμό της ισοπαλίας».

Ποια είναι τα φαβορί του ομίλου;

Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για φαβορί. Υπάρχουν μπροστά μας 8 παιχνίδια για τη συνέχεια. Όσον αφορά όμως τη δεδομένη στιγμή εμείς και η Ελλάδα μπορούμε να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Αυτό προσωπικά θα το ήθελα κι εγώ μιας και έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα και συμπαθώ πολύ τη χώρα σας».

Πώς είδατε και πώς βλέπετε γενικά την Ελλάδα;
«Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι γνωστή η αξία που έχει. Σαφώς και δεν είναι ομάδα μικρού βεληνεκούς. Υπάρχει δυναμική και ταλέντο. Ξεχωρίζουν αρκετοί παίκτες όπως είναι ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης αλλά και ο Σηφάκης. Έχω πολύ εικόνα για την ομάδα σας».

Η άποψή σας για τον Φερνάντο Σάντος;

«Αναμφίβολα πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή με αξία. Είναι πολύ γνωστός και ικανός. Σαφώς και το έργο του θα «κριθεί» από τους οπαδούς σας. Αν η Ελλάδα περάσει στο Euro 2012 ο Σάντος θα είναι… καλός αν όχι δεν θα είναι».

Η Ελλάδα είναι αλλαγμένη σε σχέση με το πρόσφατο Euro αλλά και το Μουντιάλ;

«Υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα. Οι αλλαγές πάντα σε μία ομάδα γίνονται για το καλύτερο δυνατό. Έχω πολύ καλή άποψη για την ομάδας σας και πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί στα τελικά του Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας».
«Για το καλό του συλλόγου, πρέπει να το πιστέψει στο Καμπ Νόου»

Κάπου εκεί τελείωσε η κουβέντα για την εθνική και η συζήτηση στράφηκε στα διοικητικά αλλά και τα αγωνιστικά θέματα του Παναθηναϊκού, με τον «Ασά» να πιάνεται λίγο αδιάβαστος. Τον ενημερώσαμε για τα διοικητικά τεκταινόμενα στην ομάδα, με τον Κροάτη να εύχεται τα καλύτερα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κύριε Ασάνοβιτς, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τον Παναθηναϊκό αλλά και τις διοικητικές εξελίξεις στις τάξεις της ομάδας…

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν στην ομάδα αλλαγές προσώπων. Αυτό έχω ακούσει. Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική δεν έχω προλάβει να μάθω το τι γίνεται στον Παναθηναϊκό». Σε αυτό το σημείο του εξηγούμε τις εξελίξεις, με τον Ασά να απαντάει:

«Πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Η ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα. Θα είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό η διοίκηση της ομάδας να είναι κοντά τους. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα σε τέτοια θέματα. Είναι σημαντικό για τη λειτουργία της κάθε ομάδας αυτό το πράγμα. Εύχομαι να υπάρξει η καλύτερη λύση για τον ΠΑΟ».
Ας πάμε και λίγο στα αγωνιστικά. Ποια είναι η γνώμη σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Φέτος ενισχύθηκε με καλούς παίκτες και… κάλυψε κάποια από τα κενά που είχε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά. Υπάρχει και η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ διοργάνωση στην οποία επιστρέφει η ομάδα και μπορεί να κάνει μία καλή πορεία».
Για το ματς με την Μπαρτσελόνα. Ξεκάθαρα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να φύγει με αποτέλεσμα;
«Ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη δείχνει πάντα ένα πολύ καλό πρόσωπο. Έχει κάνει μεγάλες νίκες και έχει σταθεί πολύ καλά κόντρα σε μεγαθήρια. Η Μπαρτσελόνα είναι σούπερ ομάδα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην πάνε με φόβο αλλά να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και ό,τι βγει. Αν το πιστέψει ο ΠΑΟ μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να δώσεις την ψυχή σου και… τα πάντα για να πάρεις αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό».
http://www.gazzetta.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...