Τα πιο σοκαριστικά εξώφυλλα όλων των εποχών

Καμιά φορά και τα εξώφυλλα των περιοδικών είναι τέχνη. Όταν αυτοσκοπός δεν είναι η δημιουργία μίας επίπλαστης τελειότητας μέσω photoshop, αλλά ο καλλιτέχνης-φωτογράφος και ο απεικονιζόμενος ενώνουν τα φαντασία τους για κάτι δημιουργικό, τότε αυτό γράφει ιστορία και μένει στη μνήμη, ακόμα και τριάντα χρόνια να έχουν περάσει.

Με αφορμή το τελευταίο τεύχος του «Rolling Stone», με τρεις από τους πρωταγωνιστές του «True Blood» να ποζάρουν ολόγυμνοι, με κηλίδες αίματος να καλύπτουν τα κορμιά τους, προκαλώντας ανάμικτες αντιδράσεις, ας δούμε ποια άλλα εξώφυλλα προκάλεσαν, άρεσαν, δίχασαν.

1980 και η Άννι Λίμποβιτς φωτογραφίζει για λογαριασμό του «Rolling Stone» τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, με εκείνον να είναι γυμνός και να την αγκαλιάζει. Το εξώφυλλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην πουριτανική Αμερική.

1991 και η Ντέμι Μουρ είναι η πρώτη έγκυος που τολμά να φωτογραφηθεί ολόγυμνη, στον έβδομο μήνα. Η Άννι Λίμποβιτς βρίσκεται και αυτή τη φορά πίσω από τον φωτογραφικό φακό και έκτοτε δεν υπάρχει celebrity εγκυμονούσα που να μην θεωρεί καθήκον της να
φωτογραφηθεί κρατώντας την κοιλίτσα της, φορώντας τα ελάχιστα δυνατά.

Το 2003 το γυναικείο κάντρι συγκρότημα «Dixie Chicks» καταφέρεται δημοσίως εναντίον του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους, με τους μισούς να τις αποθεώνουν και τους άλλους μισούς να τις απειλούν μέχρι και για τη ζωή τους. Τα κορίτσια φωτογραφίζονται γυμνά για το εξώφυλλο του «Entertainment Weekly», με τα
κορμιά τους να αναγράφουν όλα τα συνθήματα του καιρού που τις αφορούσαν.

Το 1999 η Μπρίτνι Σπίαρς είναι ακόμα η παιδούλα της ποπ και φωτογραφίζεται με pin up στυλ για λογαριασμό του «Rolling Stone», φορώντας σέξι εσώρουχα και κρατώντας ένα αρκουδάκι στην αγκαλιά της. Η Αμερικάνικη Ένωση Γονέων τη χλευάζει και παρακαλεί τα κοριτσάκια να μην ακολουθούν το παράδειγμά της.

Η Τζάνετ Τζάκσον αποφασίζει να αποκηρύξει την αθώα εικόνα της το 1993, όταν φωτογραφίζεται τόπλες για το «Rolling Stone», με τα χέρια του τότε συζύγου της να καλύπτουν το στήθος της.

Το 1968, ο μύθος του μποξ Μοχάμεντ Άλι, απεικονίζεται στο εξώφυλλο του «Εsquire», με βέλη να τρυπάνε όλο του το κορμί.

Το 1993 η Σίντι Κρόφορντ εμφανίζεται στο εξώφυλλο που συζητήθηκε περισσότερο απ’ όλα όσα είχε κάνει στην πολύχρονη καριέρα της. Μαζί της στο «Vanity Fair», η ομοφυλόφιλη τραγουδίστρια Κέι Ντι Λανγκ. Το concept: το top model σε ρόλο σέξι… μπαρμπέρη και η τραγουδίστρια σε ρόλο πελάτη που απολαμβάνει το ξύρισμα.

Το 1973 το καυστικό περιοδικό «National Lampoon», κάνει το εξώφυλλο που συζητιέται ακόμα και σήμερα. Ένας σκύλος κοιτάει έντρομος το πιστόλι που τον σημαδεύει και δίπλα ο τίτλος «αν δεν αγοράσετε αυτό το περιοδικό, θα σκοτώσουμε τον σκύλο».

Το 2005 ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί δεν έχουν παραδεχτεί ακόμα τη σχέση τους, όμως φωτογραφίζονται σε ένα 60σέλιδο αφιέρωμα του «W» ως ευτυχισμένη οικογένεια, υπό τις οδηγίες του Στίβεν Κλάιν. Μόλις κυκλοφορεί το τεύχος, το ζευγάρι παραδέχεται ότι είναι μαζί.
 
 
http://sourta-ferta.blogspot.com/2010/09/blog-post_7710.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...