Η Ιντερπόλ προειδοποιεί για κίνδυνο επιθέσεων αν καεί το Κοράνι



Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, Ιντερπόλ προειδοποίησε σήμερα τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την αύξηση του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο της αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

"Αν το κάψιμο του Κορανιού που έχει προτείνει ένας πάστορας στις ΗΠΑ προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να ακολουθήσουν βίαιες επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους", ανέφερε ανακοίνωση της Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι κατά ένα μέρος δρα μετά από αίτημα του Πακιστάν.


Την αντίθεσή του στο σχέδιο της εκκλησίας της Φλόριντα εξέφρασε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν, ο οποίος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τους Αμερικανούς στρατιώτες στο εξωτερικό.
"Οι απειλές του πάστορα Τζόουνς να κάψει το Κοράνι βάζει σε κίνδυνο τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Για την ασφάλεια τους, σας παρακαλώ να μην το κάνετε", έγραψε ο γερουσιαστής στο Twitter.

Ο Τζον Μακέιν μίλησε μετά από την Σάρα Πέιλιν η οποία επίσης απέρριψε το σχέδιο του πάστορα.
Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το οποίο εδρεύει στο Γκέινσβιλ ζήτησε σήμερα από το προσωπικό του και τους φοιτητές να αναφέρουν οποιοδήποτε "ύποπτο άτομο ή δέμα".
Το Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι δεν έχει δεχθεί κάποια απειλή μετά από την ανακοίνωση του σχεδίου της εκκλησίας να κάψει το Κοράνι.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Πανεπιστημίου πρόσθεσε ότι είναι "υπερήφανοι" που έχουν 50.000 φοιτητές από 100 χώρες και ανάμεσά τους χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...