"Καμπανάκι" Τρισέ σε Ελλάδα

Υπέρ του προσωρινού αποκλεισμού των χωρών της Ευρωζώνης που δεν συμβαδίζουν με τους δημοσιονομικούς κανόνες από το δικαίωμα ψήφου, τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ χτυπώντας το καμπανάκι σε πολλά κράτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.


Ο ίδιος ανάφερε σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Financial Times πως πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ο προσωρινός αποκλεισμός από τα δικαιώματα ψήφου παρά η πόρτα της εξόδου. Γνωστή είναι, άλλωστε, η πρόθεση για μια νέα οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη με την προοπτική για έναν ορθότερο έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης των μελών της.


"Δεν πιστεύω ότι το ευρώ ήταν ποτέ κοντά στην καταστροφή. Γνωρίζω πώς λειτουργεί η Ευρώπη είναι πάντοτε δύσκολο για τους έξω παρατηρητές να κρίνουν και να αναλύσουν σωστά την ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες", είπε χαρακτηριστικά ο Τρισέ.

Από τα λεγόμενά του, φαίνεται πως το καμπανάκι χτυπά και για την Ελλάδα αφού η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι ιδιαίτερα αδύναμη.

Επιπλέον, ως υπερβολικό χαρακτήρισε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει πάνω στην αμερικάνικη οικονομία υπογραμμίζοντας παράλληλα ως οι τράπεζες δε θα πρέπει να πιστεύουν πως οι πολίτες θα δώσουν λεφτά για να τις σώσουν, όπως τα περάσμενα χρόνια.

"Δεν μπορούμε να το κάνουμε δύο φορές αυτό. Οι πολίτες στις δημοκρατίες μας δεν θα το δεχόντουσαν", κατέληξε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...